NEMAČKI DRŽAVLJANIN OSUĐEN NA SMRT! Berlin HITNO reagovao, ambasador se vraća u Teheran u pokušaju da ga SPASI

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 17:38

NEMAČKI DRŽAVLJANIN OSUĐEN NA SMRT! Berlin HITNO reagovao, ambasador se vraća u Teheran u pokušaju da ga SPASI

Oštro je reagovala nemačka šefica diplomatije Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok nazvala je danas neprihvatljivom odluku Irana da potvrdi smrtnu kaznu iransko-nemačkom državljaninu Džamšidu Šarmadu, navodeći da Šarmandu nije omogućeno pravedno suđenje.

Berbok je rekla da je nemački ambasador u Iranu prekinuo poslovni put i hitno se vratio u Teheran kako bi mogao da interveniše, prenosi Rojters. Šarmad je u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << februaru osuđen na smrt nakon što je proglašen krivim za predvođenje promonarhističke grupe optužene za bombaški napad 2008. godine i planiranje drugih napada u zemlji.

Iranski Vrhovni sud potvrdio je danas smrtnu kaznu Šarmadu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iransko-nemački državljanin osuđen na smrt; Berbok: Neprihvatljivo

Izvor: B92, 26.Apr.2023

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok nazvala je danas neprihvatljivom odluku Irana da potvrdi smrtnu kaznu nemačkom državljaninu Džamšidu Šarmadu...Ona je navodela da Šarmandu nije omogućeno pravedno suđenje...Berbok je rekla da je nemački ambasador u Iranu prekinuo poslovni put...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.