NEMAČKA sprema NACIONALNI PLAN INTEGRACIJE migranata: Postavljaju se smernice za dolazak još u zemljama porekla

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA sprema NACIONALNI PLAN INTEGRACIJE migranata: Postavljaju se smernice za dolazak još u zemljama porekla

Akcioni plan predviđa mere za integraciju budućih doseljenika koje bi započele u zemljama porekla, a koje se pre svega odnose na učenje nemačkog jezika i iscrpno informisanje o životu u Nemačkoj.

Nemačka vlada planira da sa integracijom budućih doseljenika počne još i pre njihovog useljavanja u Nemačku.

To je saopštila poverenica savezne vlade za integraciju Anet Vidman Mauc nakon sastanka vlade, na kome je prihvaćen deo "Nacionalnog akcionog plana integracije", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i navela je da i pre doseljavanja treba da se postave smernice za integraciju nakon dolaska u Nemačku.

- Time između ostalog želimo da sprečimo stvaranje pogrešnih očekivanja od života u Nemačkoj - rekla je Vidman-Mauc.

Donošenja nacionalnog akcionog plana integracije je deo priprema za uvođenje Zakona o useljavanju kvalifikovanih radnika koji stupa na snagu 1. marta ove godine, koji će prvi put nakon dužeg vremena omogućiti sistemsko doseljavanje stručnjaka i kvalifikovanih radnika iz zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pre useljavanja u Nemačku, pripreme kod kuće

Izvor: Deutsche Welle, 23.Jan.2020, 10:32

Nemačka vlada usvojila je Akcioni plan o migracijama. On bi trebalo da bude preokret u politici integracije stranaca. Potencijalni useljenici će se za život u Nemačkoj pripremati već u zemljama porekla.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.