Izvor: B92, 22.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMACKA VLADA POKLANJA 10.622.700 MARAKA ZA STRUJU

Beograd -- U Beogradu je u cetvrtak potpisan Ugovor o donaciji nemacke vlade za uvoz struje u Srbiju tokom predstojece zime u iznosu od 10.

622.700 maraka. Trilateralni ugovor su potpisali ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Srbije Goran Pitic, direktor "Elektroprivrede Srbije" Ljubomir Geric, ambasador Nemacke u Jugoslaviji Joakim Smit i direktor nemacke "Kreditanstal fur videraufbau" banke u Beogradu Mark Engelhart. Pitic je nakon potpisivanja Ugovora rekao novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je ova donacija potvrda dobre saradnje dve Vlade i naglasio da je van ovog paketa predvidjen i kredit od 100 miliona maraka za rekonstrukciju elektropirvrednog sistema.

Ambasador Smit je naglasio da ce deo prihoda koji EPS ostvari tokom ove godine, a na osnovu ove donacije, biti stavljen na raspolaganje Ministarstvu za socijalna pitanja Srbije za najugrozenija domacinstva.

Direktor EPS smatra da ove zime nece biti potrebe za restrikcije struje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.