NEMAČKA TRAŽI 690 HILJADA RADNIKA: Ova zanimanja su u deficitu!

Izvor: Telegraf.rs, 02.Nov.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA TRAŽI 690 HILJADA RADNIKA: Ova zanimanja su u deficitu!

U Nemačkoj je stopa nezaposlenosti u oktobru spustila na najniži nivo od 1990. godine, što, između ostalog, govori o tome da je došlo do porasta potrošnje i privrede u četvrtom tromesečju.

- Zahvaljujući jesenjem zamahu nezaposlenost se značajno smanjila, zaposlenost je ponovo porasla, a potražnja za novim zaposlenima ojačala - kazao je Frenk Jirgen Vajz, rukovodilac savezne agencije za rad, a prenosi index.hr.

Najviše radnika se traži u sektoru socijalnog osiguranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << maloprodaje, pripreme i dostave hrane i u građevinskoj industriji, kazao je glavni ekonomista KFW-a Jerg Zeuner.

U Nemačkoj vladi očekuju rekordnih 43,6 miliona zaposlenih ove godine, a iduće 44 miliona što bi dodatno uticalo na prihode i omogućilo Berlinu veću državnu potrošnju ili smanjenje poreza, piše Rojters.

Na porast zaposlenosti uticao je dolazak više od milion stranaca, mahom iz ratom zahvaćenih zemalja poput Sirije, Iraka i Avganistana.  Za njihov smeštaj i integraciju Nemačka Vlada i savezne države izdvojile su više od 20 milijardi evra u ovoj godini.

(Telegraf.rs / index.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

NEMAČKOJ FALI RADNA SNAGA: Traže 690.000 ljudi, evo koja zanimanja su najtraženija

Izvor: Kurir, 02.Nov.2016

..."Zahvaljujući jesenjem zamahu nezaposlenost se značajno smanjila, zaposlenost ponovo porasla a potražnja za novim zaposlenicima ojačala", kazao je Frank Jirgen Vajz, rukovodilac savezne agencije za rad..Broj slobodnih radnih mesta u najvećoj evropskoj ekonomiji dosegnuo je rekordnih 691000, pokazuju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.