NEMAČKA SE NAORUŽAVA: Uložili ogroman novac

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 08:02

NEMAČKA SE NAORUŽAVA: Uložili ogroman novac

Nemačka namerava da kupi 60 helikoptera "Činuk" od kompanije "Boing" u okviru paketa koji bi koštao do osam milijardi evra, a uključivao bi neophodnu infrastrukturu za letelicu.

U ovu sumu uključena je nabavka teških helikoptera "CH-47" za 6,27 milijardi evra, 700 miliona evra za servisiranje, 240 miliona evra za nacionalne ugovore i 750 miliona evra za infrastrukturu, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz nemačkog parlamenta.

Ugovor tek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treba da odobri odbor za budžet nemačkog parlamenta, koji bi trebalo da održi raspravu o ovom pitanju pre letnje pauze.

Nemačka je prošle godine objavila nameru da kupi 60 teških helikoptera "činuk" da bi zamenila zastarelu flotu helikoptera "CH-53".

Za helikoptere je prvobitno izdvojeno šest milijardi evra, ali je nemački kancelar Olaf Šolc, nakon početka sukoba u Ukrajini, povećao troškove odbrane, izdvojivši 100 milijardi evra za nemačke oružane snage.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.