NEMAČKA ĆE SUDITI BIVŠEM ČUVARU KONC LOGORA: Biće na optuženičkoj klupi dva sata dnevno jer ima 100 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 09:36

NEMAČKA ĆE SUDITI BIVŠEM ČUVARU KONC LOGORA: Biće na optuženičkoj klupi dva sata dnevno jer ima 100 godina

Radio je kao čuvar od 1942. do 1945. u logoru u kojem je bilo oko 200.000 zatvorenika

Bivšem čuvaru u koncentracionom logou Zaksenhauzen u blizini Berlina biće suđeno na jesen, 76 godina nakon završetka Drugog svetskog rata, objavio je danas nemački list Velt am Zontag.

Njemu će biti suđeno kao saučesniku za 3.500 slučajeva ubistva, a suđenje će početi u oktobru.

Pošto je optuženi stogodišnjak, moći će da izdrži suđenje u toku od dva do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva i po sata dnevno, rekao je portparol okružnog suda u gradu Nojrupin za nemački list.

Optuženi, koji nije imenovan, radio je kao čuvar od 1942. do 1945. u logoru u kojem je bilo oko 200.000 zatvorenika, a ubijeno je njih 20.000, naveo je Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

76 godina nakon Drugog svetskog rata: Suđenje 100-godišnjem čuvaru konclogora na jesen

Izvor: Blic, 01.Avg.2021

Bivšem čuvaru u koncentracionom logoru Zaksenhauzen u blizini Berlina biće suđeno na jesen, 76 godina nakon završetka Drugog svetskog rata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.