NEMA ZEZANJA SA BAĆUŠKAMA: Ruska vojska dobija novu vrstu pušaka i to mikrotalasnih! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2024, 15:58

NEMA ZEZANJA SA BAĆUŠKAMA: Ruska vojska dobija novu vrstu pušaka i to mikrotalasnih! (VIDEO)

O kakvoj puški je reč?
Ruski koncern Kalašnjikov je pokrenuo masovnu proizvodnju najnovijih mikrotalasnih snajperskih pušaka i počinje da isporučuje takve puške kupcu Ruskoj vojsci. Prva serija novog vatrenog oružja je proizvedena, prošla je neophodna ispitivanja i prihvaćena je od strane Ministarstva odbrane Rusije.
U bliskoj budućnosti ove puške će završiti u borbenim jedinicama ruske armije, a potom će stići puške iz novih serija. Vremenom će takve zalihe obezbediti prenaoružavanje snajperista i dati im sve potrebne mogućnosti.
Razvoj perspektivne snajperske puške, sada poznate kao mikrotalasna puška, započeo je 2016. godine i sproveden je pod rukovodstvom A.Iu. Čukavina....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.