NEMA VIŠE KAZNI NA ŠOFERKAMA: Od ponedeljka kontrolori Parking servisa izdavaće nove ELEKTRONSKE KARTE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2020, 10:46

NEMA VIŠE KAZNI NA ŠOFERKAMA: Od ponedeljka kontrolori "Parking servisa" izdavaće nove ELEKTRONSKE KARTE

Počinje nova digitalna era poslovanja

Kazne, odnosno dnevne parking karte na šoferšajbnama od ponedeljka i definitivno odlaze u prošlost, pošto će kontrolori ubuduće izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Od 3. avgusta "Parking servis", na osnovu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, koju je nedavno usvojila Skupština grada Beograda, praktično kreće sa uvođenjem novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja - eParking.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Cilj prelaska na novi sistem jeste digitalizacija rada i poslovanja "Parking servisa" u okviru eUprave i promocije Beograda kao "pametnog grada".

Ali, kako će ta promena izgledati u praksi?

Vozači koji, na primer, nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su eventualno prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, neće više zaticati dnevne parking karte (kazne) na šoferšajbnama, već će ih dobijati na kućnu adresu ili će o njima moći da se informišu na sajtu "Parking servisa".

Kontrolori će automatski po pronalaženju vozila za koje nije plaćeno parkiranje izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK), a one će skoro istog trenutka biti vidljive u posebnom odeljku zvaničnog sajta ovog preduzeća (www.parking-servis.co.rs).

Vozači će biti u prilici da ukucaju registraciju svoga vozila i da vide da li su eventualno dobili neku kaznu, ali će imati i mogućnost da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od osam dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50%.

- Obaveštenje o izdatoj elektronskoj dopunskoj karti vlasnici vozila dobijaće i na kućnu adresu, takođe uz mogućnost plaćanja sa popustom. Ipak, apelujemo na građane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja - dodaju iz "Parking servisa".

Vozači u prestonici će parkiranje moći da plate na tri načina:

a) slanjem SMS poruke

b) kupovinom e-karte na kioscima

c) putem nove aplikacije "Parking servisa"

Ova aplikacija će biti dostupna za preuzimanje od naredne nedelje i predstavljaće verovatno i najlakši i najefikasniji način za plaćanje parkiranja u Beogradu. Ali, ne samo za to.

- Aplikacija će vas u određenim delovima grada, u kojima su ugrađeni senzori, voditi direktno do prvog slobognog mesta za parkiranje. Takođe, uz pomoć aplikacije vozači će biti u prilici da plaćaju parking i u garažama - zaključuju iz "Parking servisa".

U delovima gde se naplaćuje parkiranje, Beograd je podeljen na pet parking zona: ljubičastu (A zona), crvenu, žutu, zelenu i plavu (opšta parkirališta van zoniranog područja) zonu.

Cena dnevne parking karte, u prvoj, drugoj i trećoj i A zoni iznosi 1.870 dinara, a ako se plati u roku od osam dana - 935. U plavoj je 720 dinara, odnosno sa popustom od 50 odsto - 360 dinara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.