NEMA OPUŠTANJA: Broj prvih pregleda ne opada tako brzo, ali ima poboljšanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 18:40

NEMA OPUŠTANJA: Broj prvih pregleda ne opada tako brzo, ali ima poboljšanja

Dr Tiodorović je rekao da je u kovid bolnicama manje pacijenata i utisak je da se više pacijenata otpusti nego što se primi

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je da broj prvih pregleda obolelih od kovida ne opada tako brzo, ali da ima poboljšanja.

On je rekao da je u kovid bolnicama manje pacijenata i utisak je da se više pacijenata otpusti nego što se primi.

- Sa onima koji su u respiratornim centrima, situacija se ne menja. Umire nam svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dan oko 30 ljudi, to su loši podaci i mora se to pratiti. Naše kolege kliničari moraju da izdrže, iako su premoreni, da se spusti taj nivo, da se on u idealnom smislu smatra sporadičnim. Toga skoro nećemo imati pred sobom, na tome ćemo morati još mnogo da radimo - rekao je Tiodorović.

Proizvodnja vackine na "Torlaku" je, kaže, izvanredan potez koji će omogućiti u zdravstvenom, ekonomskom i strateškom smislu da budemo sigurniji i da to možemo da ponudimo susedima, i pokažemo koliko je Srbija napredovala.

Tiodorović je rekao da je svima stalo do toga da se pandemija završi i proglasi pobeda, ali da to sigurno nije u maju.

Na pitanje da li će sledećeg meseca početi kampanja koja najavljuje pobedu nad virusom, odgovorio je da pobedu nad virusom može da proglasi samo Svetska zdravstvena organizacija.

- To što se dešava u Indiji i u pojedinim zemljama u Evropi je važno za sve nas, svi smo mi jedno globalno selo i sve se prenosi vrlo brzo - upozorio je Tiodorović i poručio da nas poštovanje mera i vakcinacija približavaju pobedi koju svi čekamo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.