NEMA MIRNOG SNA ZA MAROKANSKOG KRALJA: Napadnuta vojska na granici, dil sa Amerikom sad će mu doći glave

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2021, 12:01

NEMA MIRNOG SNA ZA MAROKANSKOG KRALJA: Napadnuta vojska na granici, dil sa Amerikom sad će mu doći glave

Gađane su pozicije marokanske vojske

Front Polisario pokrenuo je prvi napad duž sporne granice otkako su SAD priznale Zapadnu Saharu kao deo Maroka. Novinska agencija "Sahara News Agency" koja pripada Frontu Polisario izjavila je u ponedeljak da su njihove snage gađale mesta marokanske vojske u regionu Zapadne Sahare.

Agencija je navela da su među oblastima koje su bile meta napada u nedelju bili Amgali al-Nabka i Amgali al-Dašra u oblasti Amgali i Takdankat, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajedno sa Fadrat al-Gurabom u oblasti Al-Havza.

Agencija je dodala da je Front Polisario u ponedeljak gađao i druge marokanske vojne lokacije, uključujući Um al-Katf i Al-Šazmija, dodajući da su marokanske snage pretrpele "gubitke u ljudstvu i opremi".

S druge strane, marokanski mediji negirali su izveštaje sa Fronta Polisario u vezi sa vojnim napadima na Kraljevske marokanske snage.

Ove tvrdnje Fronta Polisario da je započeo napad na marokanske snage su prvi put iznete u javnost otkako su Sjedinjene Države priznale suverenitet Maroka nad Zapadnom Saharom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.