NEMA MIRA U IRAKU: Demonstranti u Basri zapalili državnu zgradu, policija pucala! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2020, 22:28

NEMA MIRA U IRAKU: Demonstranti u Basri zapalili državnu zgradu, policija pucala! (VIDEO)

Premijer Mustava al-Kadimi otpustio je šefove policije i nacionalne bezbednosti u Basri i naložio istragu o nasilju.

Demonstranti su zapalili lokalnu kancelariju parlamenta u Basri, a snage bezbednosti pucale su u vazduh kako bi ih rasterale.

Demonstranti su na protestu tražili da irački parlament otpusti guvernera provincije pošto su dvojica opozicionih aktivista ubijeni, a nekoliko njih ranjeno u tri odvojena napada nepoznatih naoružanih napadača ove nedelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Talas nasilja počeo je kada je aktivista Tahsen Osama ubijen prošle nedelje, što je izazvalo ulične demonstrancije koje su trajala tri dana tokom kojih je policija koristila bojeve metke protiv demonstranata koji su bacali kamenice i molotovljeve koktele na kuću guvernera i blokirali nekoliko glavnih puteva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.