NEMA BUDUĆNOSTI BEZ ČUVANJA TRADICIJE I PORODICE Aleksandar Šapić na seoskom imanju porodice Paunić: Grad povećava subvencije za poljoprivredu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023, 17:42

"NEMA BUDUĆNOSTI BEZ ČUVANJA TRADICIJE I PORODICE" Aleksandar Šapić na seoskom imanju porodice Paunić: Grad povećava subvencije za poljoprivredu

Aleksandar Šapić obišao je danas poljoprivredno domaćinstvo Zorana Paunića.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas poljoprivredno domaćinstvo Zorana Paunića, koje se nalazi u sopotskom selu Nemenikuća. Šapić je tom prilikom naglasio da je na Dan primirja u Prvom svetskom ratu važno da ukažemo na značaj naše tradicije i svih onih koji pomažu njeno očuvanje.

- Odabrao sam baš ovaj dan da dođem u posetu pravom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpskom domaćinu, koji živi na obodu Beograda, u prigradskoj opštini Sopot, jer Veliki rat ne bi imao ishod kakav je imao da nije sem srpske vojske bilo i hrabrog srpskog domaćina. Imam utisak da smo u vremenima u kojima živimo zaboravili naše slavne pretke. Posetom ovoj porodici želeo sam da pokažem da bez obzira na sve ono što nosi moderan život, ne smemo da zaboravimo našu tradiciju i našu istoriju jer jedino to može da nam otvori prostor da u budućnost idemo na način koji bismo svi voleli - istakao je Šapić.

On je podsetio da Grad Beograd nekoliko godina unazad povećava subvencije za poljoprivredu, nastojeći da uveća podsticajna sredstva za stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo, pčelarstvo, ali i za kupovinu mehanizacije.

Ova porodica dobila je traktor od Ministarstva poljoprivrede, a od Grada Beograda pneumatsku sejalicu za kukuruz. Nastavićemo da pomažemo i da povećavamo davanja, ali mora da bude i bolja kontrola, kako bi novac odlazio onima koji zaista žele da rade i kako bi imali sigurnost da proširuju svoj posao - kazao je Šapić.

Predsednik Privremenog organa na kraju je zahvalio na gostoprimstvu i podvukao da nam "svetle budućnosti nema ako se ne vratimo tradiciji, porodici, vrednostima od kojih moderan život pokušava da nas odvoji i koje su nas vekovima štitile i sačuvale srpski narod i srpsku državu".

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević naglasio je dobru saradnju s Gradom Beogradom i Republikom Srbijom, posebno u segmentu očuvanja sela i davanja podsticaja ljudima da ostanu na svojim ognjištima. Ukazao je da su radovi na Makiškom vodovodu daleko odmakli, a da je mnogo uloženo i u putnu infrastrukturu, te da Sopot postaje veoma poželjno mesto za život.

- Veza između lokalne zajednice, Grada Beograda i Republike, ta nit, mora da se očuva jer to je interes građana i samo na taj način možemo da realizujemo ciljeve - naveo je Milosavljević.

Zahvalnost Aleksandru Šapiću što je posetio njegov dom uputio je vlasnik imanja Zoran Paunić i izrazio nadu za još većim subvencijama u budućnosti.

Ovo šestočlano domaćinstvo generacijski se bavi stočarstvom i ratarstvom na zemlji površine od oko 56 hektara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.