NELJUDSKO PONAŠANJE! Emigrant im služio kao rob: U Gradačcu uhapšeno dvoje državljana BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 16:01

NELJUDSKO PONAŠANJE! Emigrant im služio kao rob: U Gradačcu uhapšeno dvoje državljana BiH

U akciji SIPA u Gradačcu policija je uhapsila dvoje državljana BiH, osumnjičenih za međunarodnu trgovinu ljudima.

Tokom pretresa pronađena je i identifikovana žrtva, koja je zbrinuta uz podršku NVO sektora i nalazi se na sigurnoj lokaciji.

- Osumnjičeni se terete da su žrtvu, iskoristivši njen težak položaj i činjenicu da se nalazi hiljadama kilometara od matične zemlje, radno iskorišćavali do granica izdržljivosti, za različite poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - navode iz Tužilaštva BiH.

- Žrtvi su bila oduzeta dokumenta i uskraćena sloboda kretanja.

Nakon akcije, žrtvi je zbog pružena i psihološka pomoć i zaštita Službenika za podršku svedocima Tužilaštva BiH, kao i uposlenika nevladinog sektora, aktivnih u pružanju podrške žrtvama u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Uhapšene osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3000 konvertibilnih maraka, jedan laptop, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično delo Međunarodna trgovina ljudima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.