NEKI SU POMEŠALI KRUŠKE I JABUKE Gradonačelnik Petrinja optužen za KRAĐU? Nestalo 120 TONA materijala - on UVERAVA da je sve tu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 10:55

"NEKI SU POMEŠALI KRUŠKE I JABUKE" Gradonačelnik Petrinja optužen za "KRAĐU"? Nestalo 120 TONA materijala - on UVERAVA da je sve tu

Stanovnici Petrinje nezadovoljni, okrivili gradonačelnika Dumbovića za "nestanak" 120 tona građevinskog materijala.

Petrinjci protestuju već dva dana, a juče su se održala dva protesta - okupljeni u inicijativi Petrinjsko proleće tvrde da je obnova Banije prespora, a branioci posebno optužuju i tvrde da je 120 tona materijala uz 13 pomoći kamioni nedostaju.

- U takvim uslovima, u kojima ne mogu da pustim dete da vozi bicikl ni stotinak metara levo ili desno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od kuće, a kamoli da ode do prodavnice ili škole, vlada velika tišina - ogorčena je Petrinjanka za RTL.

- Imamo hiljadu problema i teško mi je kad neko dobije kontejner i kaže da je srećan, to je beda - dodao je drugi.

Gradonačelnik Darinko Dumbović kaže da je svestan problema, ali da Grad ne može sve sam i traži pomoć države. "Neki ljudi su pomešali kruške i jabuke", odgovorio je.

Ali ubrzo je usledio novi protest koji su organizovali advokati.

- Zakon o rekonstrukciji je smešan. Hvale se da su za četiri meseca srušili devet porodičnih kuća - kaže Luca Gašpar Škaro. Takođe tvrde da se ovde ne radi samo o nesposobnosti, već i o krađi. Izbrojali su, tvrde, gotovo 120 tona materijala koji je nestao.

- Ne odustajemo od ovoga dok odgovorni ne završe tamo gde im je mesto - rekao je jedan demonstrant.

- Poruke koje se daju nisu tačne. Poruka bi trebalo da bude - šta ste učinili za četiri meseca za ovaj grad - kaže Dumbović. Uverava da je sve tu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.