NEKADAŠNJI „BRAT“ U ZATVORU?!

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEKADAŠNJI „BRAT“ U ZATVORU?!

Producentska kuća „Emoušn“ ćuti kao zalivena na vest da je bivši bivši stanar kuće „Velikog Brata“ Antal Skendžić priveden pod sumnjom da je ubio majku!

Bivši stanar kuće „Velikog Brata“ Antal Skendžić brutalno je nasrnuo nožem na majku, nanevši joj smrtonosne povrede u grudi i srce. Policija je osumnjičenom odredila pritvor, meštani Banatskog Višnjićeva u neverici i s bolom prepričavaju događaj, a mediji vest objavljuju kao udarnu. Cela zemlja zgrožena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zločinom, samo produkcijska kuća „Emoušn“ ostaje nema i slepa. Na zvaničnom sajtu „Velikog Brata“ ni traga od vesti, u specijalnoj emisiji emitovanoj nakon što se ubistvo dogodilo veselo su prepričavane zgode iz kuće, a ćutanje i mrak prekrivaju ono što je bivši ukućanin počinio. U producentskoj kući juče su bili nedostupni za komentar, iako smo više puta pokušavali da bar telefonom dobijemo komentar ili izjavu. Svi nama poznati telefoni, na koje su se ranije predusretljivo javljali, naprasno su postali nedostupni. Neverovatno je da neko ko je prošao kompletan medicinski pregled pre učešća u ovom rijaliti šou, dakle neko ko je podvrgnut psihijatrijskom i lekarskom ispitivanju, može biti potencijalni ubica.

Jedan od učesnika emisije „Veliki Brat“, koja i u svom promotivnom materijalu kao cilj navodi buđenje osnovnih nagona, osumnjičen je za najstrašniji zločin. Da li je rijaliti šou po prvi put postao okidač za „ubistvo uživo“, pitanje je kojim će se narednih dana baviti psiholozi, sociolozi i teoretičari medija. Novinskim poslenicima ostaje da slože kockice u mozaik i pokušaju da utvrde da li je neko, pre svih produkcijska kuća koja se stara o psihofizičkom zdravlju ukućana, bar delimično odgovoran za zločin koji se dogodio.

U svetlu porodične tragedije koja se odigrala, licemerno i neuverljivo zvuče pravila kuće kojima se toliko ponose organizatori i producenti okupljeni u „Emoušnu“. Tamo je izričito naglašeno da se nasilje najstrože zabranjuje, a i najmanji vid agresije kažnjava. U odeljku Pravilnika koji opisuje kada i u kojim slučajevima ukućani mogu dobiti vanredni „medicinski lek“ stoji i obaveza Velikog Brata da sam proceni i interveniše ukoliko je nekome potreban psihijatar ili se nalazi pred „pucanjem“. Stoji izričito preuzeta obaveza da će svi ukućani, bivši i sadašnji, dobijati pomoć psihologa i kada napuste kuću. Kako Kurir saznaje, ovo pravo još niko nije iskoristio.[ antrfile ]

JASNA KEKIĆ: „MORALI SU NEŠTO DA PRIMETE“

U želji da čujemo stručnu procenu kako je neopaženo na psihijatrijskom pregledu prošao Antal Skendžić, za komentar smo zamolili Jasnu Kekić, neuropsihijatra.

- Teško se može sve videti kroz razgovor. Ipak, morali su da detektuju neku skrivenu agresiju, mada to ponekad može biti problem, pošto se tada sigurno nalazio u pozitivnom stanju pred učešće u „Velikom Bratu“, pa se to kod njega nije moglo primetiti. To što je doživeo u kući ne može da bude okidač. Homoseksualci mnogo strasnije doživljavaju ljubav i moguće je da je to uticalo na Antala - objašnjava dr Jasna Kekić.

OTAC MU SE OBESIO!

U ispovedaonici „Velikog Brata“ Antal je priznao svoju homoseksualnost. O tome zašto i kako ga privlače muškarci pričao je i u jednom intervjuu, kada je između ostalog rekao da se ne plaši da će za njim vikati „Pederčino!“ i da su roditelji znali da je gej. Ipak, nekoliko meseci kasnije otac Stevo se obesio u dvorištu porodične kuće, navodno kada je saznao da je i drugi sin Ilija biseksualac.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.