NEGIRALI KRIVICU Počelo suđenja osmorici žandarma iz trećeg pokušaja

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEGIRALI KRIVICU Počelo suđenja osmorici žandarma iz trećeg pokušaja

Suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije, koji se terete za prebijanje Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojice vojnih policajaca tokom prošlogodišnje Parade ponosa, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, a okrivlljeni su negirali krivicu.

Glavni pretres počeo je čitanjem optužnice kojom se žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić , Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević terete za krivično delo napad na vojno lice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u vršenju vojne službe i zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu, dok je Rade Matić optužen za zloupotrebu službenog položja.

Tužilac je kao svedoke predložio policijske službenike Miroslava Badića i Predraga Ćirkovića, službenika vojne policije Darka Kostića, novinarku i snimatelja televizije N1 Jelenu Zorić i Slobodana Španića kao svedoke

Đorđa Gačanovića Darinku Mitrović.

Tužilac je takođe zatražio da se ispitaju i oštećeni brat premijera Srbije Andrej Vučić, brat gradonačelnika Beograda Predrag Mali i vojni policajci Saša Stanković i Saša Jovanović.

Odgovarajući na optužnicu, advokat Predraga Mitrovića Zoran Saveljić istakao je da je ona krivo postavljena, jer se u radnjama optuženog Mitrovića ne stiču elementi krivičnog dela.

On je istakao da Mitrović nije znao da u tom incidentu učestvuju vojna lica i dodao da Andrej Vučić nije vojno lice niti je vršio vojni zadatak.

Kao svedoke predložio je Ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, komandanta žandarmerije Milenka Božovića, tadašnjeg komandanta Žandarmerije, policajce Senada Koštića u to vreme komandanta niškog odreda Žandarmerije, Nebojšu Anđelkovića, Dragana Šekarića, Predraga Ćirkovića, Miroljuba VIdojkovića i Miroslava Badića.

Zatražio je i da se kao dokaz pribavi od vojnih vlasti plan obezbeđenja i patrolni list za Stankovića i Jovanovića i suočenje oštećenih sa okrivljenima

Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je početkom februara krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podneo zaštitnik gradana Saša Janković.

Incident se dogodio 28. septembra prošle godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu, kada je u centru grada bilo pojačano prisustvo policije, iz bezbednosnih razloga.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.