NEGDE JE ZAPELO: Oglasio se SZO - postoje problemi u fabrici za punjenje Sputnjik V

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 13:20

NEGDE JE ZAPELO: Oglasio se SZO - postoje problemi u fabrici za punjenje "Sputnjik V"

Zabrinutost oko linija za punjenje naknadno je u potpunosti rešena, saopštila je kompanija.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da su pregledom proizvodnje ruske vakcine utvrđeni neki problemi kod jedne proizvodne fabrike, koja je odgovorna za punjenje određenog broja bočica vakcine protiv korona virusa Sputnjik V.

Zabrinutost se odnosi na fabriku Farmstandard-UfaVITA, jedno od četiri pregledana mesta za proizvodnju i punjenje Sputnik V, navela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je SZO u svom preliminarnom izveštaju, preneo je Rojters.

Pitanja se ne odnose na sigurnost ili efikasnost vakcine Sputnik V, istakla je u saopštenju Farmstandard-Ufa-VITA.

U pogonu se samo pune bočice.

Kako se navodi u preliminarnom izveštaju o analizi ruske vakcine, SZO je zabrinuta zbog integriteta podataka i rezultata testova neophodnih za kontrolu kvaliteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.