NEEKSPLODIRANE NAPRAVE UKLANJAJU NA LICU MESTA! U Nagorno-Karabahu pronađeno 180 kasetnih bombi od početka sukoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2020, 23:24

NEEKSPLODIRANE NAPRAVE UKLANJAJU NA LICU MESTA! U Nagorno-Karabahu pronađeno 180 kasetnih bombi od početka sukoba

U glavnom gradu nepriznatog Nagorno-Karabaha, Stepanakertu, od početka eskalacije sukoba pronađeno je oko 180 neeksplodiranih kasetnih bombi, saopštio je Jermenski jedinstveni informativni centar.

- Od 27. septembra (u Stepanakertu ) je otkriveno već 180 kasetnih bombi, od kojih su neke primetili meštani. Demineri su uništili municiju na licu mesta - navodi se u saopštenju Centra.

Takođe se navodi da je državna služba za vanredne situacije pozvala stanovnike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ne diraju eksplozivne naprave, mine, ostatke granata i kasetne bombe i odmah upozore spasioce ako ih otkriju.

- Neeksplodirana municija predstavlja veliku pretnju civilima - dodaje se u saopštenju.

Ranije su u centru Stepanakerta počeli da rade demineri, koji uklanjaju neeksplodirane granate.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U petak su u Moskvi održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana. Diplomate je u rusku prestonicu pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Pregovori su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma. On sadrži četiri tačke za rešavanje sukoba. Između ostalog, strane su objavile o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.