NEDOSTAJU SVE KRVE GRUPE: Hitan apel Instituta za transfuziju krvi

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 16:05

NEDOSTAJU SVE KRVE GRUPE: Hitan apel Instituta za transfuziju krvi

Pozivaju se svi gražani od 18-65 godina da daju krv.

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je danas da su rezerve krvi drastično smanjene i pozvao građane da pomognu u obezbeđivanju stabilnijih rezerevi krvi za lečenje svih bolesnih i povređenih pacijenata kako ne bi došlo do odlaganja operativnih programa.

Kako se navodi u saopštenju Instituta, sve krvne grupe nedostaju, a Institut trenutno raspolaže jednodnevnim rezervama krvi.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Leto je period godine kada su rezerve krvi na minimumu, zbog godišnjih odmora i visokih temperatura. Svake nedelje, da bi se podmirile potrebe za krvlju svih zdravstvenih ustanova koje Institut za transfuziju krvi snabdeva neophodno je da se prikupi 1.500 jedinica krvi. Poslednjih nedelja prikuplja se znatno manje, oko 1.000 jedinica krvi - napominju u Institutu.

Institut je pozvao sve građane, ukoliko se dobro osećaju i imaju između 18 i 65 godina, da ne odlažu davanje krvi i pomognu u obezbeđivanju stabilnijih rezerevi krvi za lečenje svih bolesnih i povređenih pacijenata kojima je krv nezamenljiv lek, kako ne bi došlo do odlaganja operativnih programa.

Institut za transfuziju krvi Srbije u ulici Svetog Save 39. radi radnim danima od 7 do 19 časova i subotom od 8 do 15 časova.

Spisak lokacija gde se još može dobrovoljno dati krv nalazi se na sajtu: www.itks.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.