NEČUVENO! SKANDAL NA CRNOGORSKOJ GRANICI: Božoviću ponovo nisu dali da uđe u zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 13:48

NEČUVENO! SKANDAL NA CRNOGORSKOJ GRANICI: Božoviću ponovo nisu dali da uđe u zemlju

Crnogorski MUP ranije ove nedelje ukinuo je bivšem ambasadoru zabranu ulaska

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru, iako mu je crnogorski MUP ranije ove nedelje ukinuo zabranu ulaska.

Božović je u telefonskoj izjavi za Portal RTCG rekao da je šokiran odlukom državnih organa Crne Gore.

On je ocenio da je taj postupak "prvorazredni skandal" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i objasnio da je nakon presude Upravnog suda i odluke MUP-a Crne Gore, kojima mu se dozvoljava ulazak u Crnu Goru, odlučio da ponovo dođe u tu zemlju.

- Posebno je neverovatno da se ovo dešava uprkos uveravanjima premijera i ministara u Crnoj Gori da će mi se omogućiti sloboda kretanja. Zaista nemam reči - poručio je Božović.

Ranije je MUP Crne Gore saopštio da je poništilo odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.

Odluka crnogorskog MUP-a je istovetna odluci Upravnog suda (US) , koji je ranije poništio zabranu ulaska Božoviću u tu zemlju.

Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova kojim mu je 30. septembra 2022. godine zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbednosti.

Iz US su tada saopštili da je utvrđeno da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno šta je razlog da mu se zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore.

MUP je drugostepeni organ i on sada odluku dostavlja Upravi policije.

"Vijestima" je potvrđeno da je Božoviću dostavljena odluka MUP-a.

Božović je proteran iz Crne Gore pri kraju mandata Vlade Duška Markovića, krajem novembra 2020. godine.

Tada je saopšteno da je povredio Bečku konvenciju o diplomatskim privilegijama i imunitetima, odnosno da je omalovažio državu izjavama koje su bile nediplomatske i politički sporne tadašanjoj vlasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.