NEĆEMO TE ZABORAVITI, ČEKAJ NAS TAMO... Školski drugovi poginule šampionke oprostili se od nje sa DVA DIRLJIVA PISMA

Izvor: Blic, 16.Nov.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NEĆEMO TE ZABORAVITI, ČEKAJ NAS TAMO..." Školski drugovi poginule šampionke oprostili se od nje sa DVA DIRLJIVA PISMA

„Nećemo te zaboraviti, čekaj nas tamo”; „odlazite zajedno u večnom zagrljaju” reči su kojima su se od majke i ćerke Tanje (38) i Milice (16) Beslać poslednji put oprostili rodbina, prijatelji, Miličini školski drugovi...

Majka Tanja i ćerka Milica Beslać, bodibilding i fitnes reprezentativka, poginule su u stravičnoj nesreći u Kovačici.

Život je izgubila i reprezentativka Branislava Jovanović, dok je Tanjin muž i Miličin otac Jovo Beslać povređen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Udes se dogodio kada su se Milica i Branislava vraćale s takmičenja u Rumuniji gde su bile s našom reprezentacijom.

Tanja i Milica sahranjene su juče na gradskom groblju u Apatinu uz kišu suza, najviše mladih ljudi, Miličinih školskih drugova, sportista iz Barajeva, Beograda, najbliže rodbine koja je stigla iz Amerike i Like, prijatelja, komšija....

Uz desetine venaca, bezbroj buketa cveća, Milicu su ispratili školski i sportski drugovi. Napisali su svojoj Milici dva ispraćajna pisma. Jedno je pesma nastradaloj šampionki, drugo je priča njenog razreda 2C, Tehničko-saobraćajne škole iz Sombora koju je Milica pohađala.

- Otišla si, ali sećanja na tebe nisu. Prazna stolica u razredu će nas stalno podsećati na tebe. Mislili smo kad smo čuli prvu vest o nesreći da je to šala. Okupili smo se na trgu pored škole, a onda nam je razredna potvrdila da te više nema. Nećemo te zaboraviti. Čekaj nas tamo ... - pročitala je drhtavim glasom Miličina drugarica iz razreda. U porodičnom pismu od Tanje i Milice su se oprostili najbliži rečima „odlazite zajedno u večnom zagrljaju“...

Njihova tela su dovezena sat i po pre sahrane, posle obdukcije. Među ljudima na sahrani mnogi su se setili saobraćajne nesreće koja se dogodila pre nekoliko godina kada su, takođe u saobraćajki, stradale majka i ćerka na putu od Novog Sada do Apatina.

- Šta se to događa u ovom našem mestu? Toliko nesreća nema ni u većim gradovima. Zaređale sahrane mladih ljudi. Bože sačuvaj - komentariše jedna sugrađanka.

Milica je bila najmlađa državna reprezentativka u fitnesu, državna i balkanska prvakinja.

- Bila je nada srpskog sporta, izvanredan talenat, disciplinovana, a od svega je najviše volela fitnes. U tome je imala podršku roditelja koji su je pratili na sva takmičenja. Ovo poslednje takmičenje je bilo kobno - kažu njeni prijatelji sportisti.

Opština Apatin je proglasila jednodnevnu žalost zbog odlaska perspektivne sportistkinje koja je od grada dobila Oktobarsku nagradu za sportske uspehe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.