NEĆEMO IMATI IZBORA... Huti opasno zapretili Italiji zbog srušenog drona, situacija sve napetija

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 16:44

"NEĆEMO IMATI IZBORA..." Huti opasno zapretili Italiji zbog srušenog drona, situacija sve napetija

Odgovor Hutija nakon što je Italija srušila jedan njihov dron

Jemenski pobunjenici Huti upozorili su danas Italiju da im "ne staje na put" prilikom napada na komercijalne brodove u Crvenom moru koji su povezani sa Izraelom jer u suprotnom "neće imati izbora" nego da napadnu italijanske snage.

- Šteta je da je Italija oborila jedan naš dron. Reagovaćemo adekvatno - rekao je za agenciju ANSA direktor medijskog odeljenja predsedništva Huta u Sani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zajd al-Garsi govoreći o hutskom napadu dronovima u moreuzu Bab el Mandeb 2. marta, kada je italijanski razarač Kajo Duilio oborio dron.

- Nećemo napasti Italiju bez razloga, ali ako nam stane na put, neće nam ostaviti izbora. Za nas, Italija je prijateljska država. Nismo u ratu sa Italijom, niti sa jednom drugom evropskom zemljom - dodao je Al-Garsi.

On je ponovio da se njihova borba tiče odbrane Palestinaca, usled izraelskog napada na Pojas Gaze - Naši dronovi i oružja su upereni ka Izraelu i one koji brane Izrael ispred naših obala - dodao je.

Prošlog utorka, donji dom parlamenta u Rimu odobio je italijansko učešće u tri međunarodne misije, među kojima je i EU Aspides misija u Crvenom moru, a uperena je protiv napada Huta na komercijalne brodove.

Izvor: Srbija Danas/Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.