NEĆE UNIŠTITI PRAVOSLAVLJE: Iz Mitropolije poručuju - uskoro nastavak litija u Crnoj Gori!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 11:25

NEĆE UNIŠTITI PRAVOSLAVLJE: Iz Mitropolije poručuju - uskoro nastavak litija u Crnoj Gori!

Mitropolija crnogorsko-primorska je dala vlastima rok do Petrovdana da nastave dijalog oko spornog Zakona o slobodi veroispovesti, ali predstavnici vlasti nisu odgovorili na ponudu.

Sa žaljenjem konstatujemo da, posle dva meseca od naše inicijative, nismo udostojeni nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nismo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umeju i što im odgovara je - monolog, poručio je u izjavi za Borbu Gojko Perović, rektor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju.

On je dodao i da je Mitropolija upravo na to ukazala predstavnicima najstarijih evropskih demokratija sa kojima se, kao Crkva, susrela ovih dana.

Perović je poručio da se Crkva ne inati, "niti uslovljavamo, niti uzvraćamo istom merom", nego u duhu elementarnog sekularizma smatramo da bi svaka priča o pregovorima, od sada pa do kraja predstojećih a raspisanih i najavljenih izbora - bila neumesna".

- Pregovori u narednim danima, a nakon ovako ignorantskog stava Vlade u prethodnom periodu, bili bi ponižavanje i zloupotreba ove važne teme u nečije stranačke svrhe - rekao je on.

- Nezadovoljni ovakvim odnosom Vlade, u vrlo dogledno vreme nastavljamo svoj građanski protest i molitveni sabor, ne kršeći zdravstvene mere. To ćemo činiti izvan svakog dometa političke zloupotrebe bilo koje stranke, kao sto smo činili i do sad - poručio je Perović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.