Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE zlostavljanju mališana

BANJALUKA - Skupština grada na posljednjem zasjedanju usvojila je Akcioni plan za djecu grada za period 2016 - 2020. godina, a svrha je da omogući da svako dijete ostvari prava koja mu grad garantuje, a to se, između ostalog, odnosi na mogućnosti da svako dijete aktivno učestvuje u životu, porodici, školi, zajednici i u svim vidovima društvenog života.

Kroz niz edukativnih aktivnosti i uvođenje nulte stope tolerancije za fizičko zlostavljanje djece grad će nastojati >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << riješiti problem nasilja nad djecom.

Takođe, kroz prevenciju, veću dostupnost medicinskih usluga i obezbjeđenje sistematskih pregleda na godišnjem nivou vodiće se briga o zdravlju djece.

U usvojenom dokumentu ističe se da će sredstva za njegovu realizaciju biti kontinuirano izdvajana iz budžeta grada za svaku godinu posebno, te da će ovaj trend pratiti povećanje izdvajanja za djecu iz gradske kase.

Iz budžeta su planirana i izdvajanja za pomoć udruženjima građana koja imaju programe za djecu i sufinansiranje njihovih projekata, ali i podrška u vidu dodjele poslovnih prostora za realizaciju njihovih aktivnosti.

U dokumentu se ističe da stanje u oblasti saobraćaja nije na zadovoljavajućem bezbjednosnom nivou, te da je u planu niz aktivnosti na poboljšanju. Akcije će biti usmjerene na izgradnju biciklističkih staza, "ležećih policajaca", trotoara i obezbjeđenje parking prostora za vrtiće i izmjenu režima saobraćaja u ulicama gdje se nalaze vrtići.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.