NE ZNAM DA LI ĆE DOĆI BAJDEN Tačijev advokat planira da pozove zapadne zvaničnike da svedoče u Hagu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 00:30

"NE ZNAM DA LI ĆE DOĆI BAJDEN" Tačijev advokat planira da pozove zapadne zvaničnike da svedoče u Hagu

Trećeg aprila je počelo suđenje vođama terorističke OVK

Advokat jednog od lidera bivše OVK i nekadašnjeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, Gregori Keho izjavio je danas da je odbrana pozvala brojne zvaničnike da svedoče u postupku protiv njegovog branjenika pred Specijalnim sudom u Hagu, ali da ne zna da li će moći da "dođe i Džo Bajden, jer je on sada predsednik Sjedinjenih Američkih Država".

- Pozvali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i druge zvaničnike poput generala Veslija Klarka, ambasadora (Bernara) Kušnera i drugih koji su imali veze sa Kosovom... - rekao je Keho novinarima ispred Suda u Hagu, preneo je prištinski Telegrafi.

On je naveo i ''da žali što neće moći da svedoče mnogi zvaničnici koji više nisu živi'', pominjući Ibrahima Rugovu, Fehmija Aganija, Medlin Olbrajt, Ričarda Holbruka i još nekoliko drugih.

Tačijev advokat je potvrdio da je pozvao nekoliko ličnosti koje su imale veze sa KiM, ali koje ranije nisu smele da budu saslušane pred Specijalnim sudom.

- Bili smo veoma otvoreni u vezi sa svedocima koje ćemo pozvati. Biće to ambasador Kušner iz Francuske, ambasador Voker iz SAD, ambasador Evarts koji je bio u OEBS, ali je bio i ambasador Holandije, a možda ćemo pokušati da pozovemo Džejmsa Rubina, bivšeg portparola Stejt departmenta - rekao je Keho.

Prema njegovim rečima, dokazi koji su danas predstavljeni sudu jasno pokazuju da tzv. OVK ''nije imala efikasnu komandnu strukturu''.

Tači je danas tokom obraćanja Specijalnom sudu u Hagu istakao da mu je žao što neke visoke svetske i lokalne ličnosti neće moći da svedoče o njegovoj nevinosti, prenosi Telegrafi.

Tači je tokom obraćanja rekao da mu je žao svih žrtava i ponovio da je nevin, a njegov pravni tim je objavio snimak iz 1999. godine na kojem se vidi Tači koji apeluje na mir, a Srbe poziva da ne beže sa Kosova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.