NE ZNAJU DECA ŠTA JE PLAKAT

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE ZNAJU DECA ŠTA JE PLAKAT

Nema postupka protiv mladića koji su lepili plakate - poternice sa likovima funkcionera DSS

BEOGRAD - Protiv petorice mladića koji su u petak, u dva sata posle ponoći, lepili plakate na kojima su portreti funkcionera Demokratske stranke Srbije i njihovi brojevi telefona, neće biti podignuta krivična prijava.

Kako su naveli u MUP, reč je o Dušanu Dimitrijeviću (22) iz Mladenovca, Dejanu Petroviću (30) iz Beograda, Pavlu Šćepanoviću (25) iz Bara, Milutinu Šćepanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (24) iz Sutomora i Milanu Ćirkoviću (30) iz Beograda. I pored toga što je policija identifikovala mladiće, koji su rekli da su članovi Demokratske stranke i da su ovaj “posao” obavili za tu stranku, dežurni tužilac Trećeg opštinskog suda Ana Borović “izjasnila se da nema elemenata krivičnog dela i naložila dostavljanje izveštaja”.

DS je juče demantovao da je na bilo koji način učestvovao u pravljenju i lepljenju plakata kojima se zvaničnici DSS optužuju da su dogovorom o saradnji na gradskom nivou sa socijalistima i radikalima “prodali Beograd”.

- DS oštro demantuje da je učestvovao u takvoj akciji, da je bilo koga angažovao i da je ikada, pa i tog puta, vodio bilo kakvu prljavu kampanju protiv neke druge stranke ili pojedinca na političkoj sceni - izjavila je portparolka DS Jelena Trivan. Prema njenim rečima, svako nastojanje da se DS pripiše vođenje nekorektne političke kampanje jeste zapravo pokušaj da se izbegne odgovornost za prljavu kampanju koju su drugi vodili protiv nje i njenog lidera Borisa Tadića. Ipak, i dalje ostaje nejasno kako su ovi mladići nabavili plakate kojima su oblepili pola Beograda.[ antrfile ]

SRS: DEMOKRATSKA STRANKA ŠIRI FAŠIZAM

Srpska radikalna stranka optužila je juče Demokratsku stranku da promoviše fašizam, protestujući istovremeno što su mladići koji su lepili plakate oslobođeni odgovornosti.

SRS u saopštenju dostavljenom medijima ocenjuje da DS na sve moguće načine pokušava da “fašističku ideologiju unese u sve institucije sistema Republike Srbije” i poziva građane da se tome suprotstave i odbrane “elementarne slobode i građanska prava”.

Činjenica da su mladići koji su lepili plakate, pozivajući na “linč političkih neistomišljenika”, oslobođeni svake vrste odgovornosti za SRS znači da “fašističko delovanje očigledno nije kažnjivo” i da su se oni koji pozivaju na fizičku likvidaciju i obračun sa ljudima koji misle drugačije “valjda samo šalili”, navodi SRS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.