NE ZLOUPOTREBLJAVAJ SITUACIJU Skupština o Zakonu o vladi: Replika na repliku, Dačić PREKINUO šefa poslanika SPS

Izvor: Press, 26.Okt.2020, 12:48

"NE ZLOUPOTREBLJAVAJ SITUACIJU" Skupština o Zakonu o vladi: Replika na repliku, Dačić PREKINUO šefa poslanika SPS

Narodna skupština Srbije danas nastavlja sa radom. Pred poslanicima se u nastavku prve sednice drugog redovnog zasedanja na dnevnom redu nalazi rasprava o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima.
Foto:Blic
Nova Vlada Srbije trebalo bi da bude formirana u sredu, 28. oktobra, mandatarka Ana Brnabić će poslanicima predstaviti svoj kabinet i ekspoze, nakon čega će novi ministri i zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stupiti na funkcije.
Na predlog zakona podneto je 10 amandmana. Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrao je podnete amandmane, a predlagači iz poslaničkog kluba "Aleksandar Vučić - za našu decu" prihvatili su jedan koji je podnela poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević.

Odbor je podneo i jedan svoj amandman.
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić najavio je da će danas biti formirani svi skupštinski odbori i da će, u slučaju da bude bilo potrebe, poslanici svoj rad nastaviti i posle 18 časova.
Replika na repliku
I u nastavku zasedanja rasprava se svela na replike poslanika iz Socijalističle partije Srbije i predstavnika SDA Sandžaka.
Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević se u izlaganju o amandmanu koji je poneo Denis Imamović, nekoliko puta osvrnuo i na predsenika SDA Sandžaka, Sulejmana Ugljanina, što je bio povod za nekoliko replika dvojice poslanika.
Niz replika u jednom trenutku prekunuo je novi predsednik narodne skupštine Ivica Dačić, ne dozvoljavajući šefu poslaničke grupe partije čiji je predsednik ni da prekorači vreme predviđeno koje je poslovnikom predviđeno za repliciranje.
- Đorđe nemoj da zloupotrebljavaš situaciju da sam ja predsednik tvoje stranke - rekao je Dačić i reč dao narednom govorniku.

Đukanović o napadima na Gordanu Čomić Narodni poslanik Vladimir Đukanović osvrnuo se na napade kojima je izložena Gordana Čomić, nakon što je saopšteno da će biti ministarska u novoj Vladi.
- Kada je Gordana Čomić bila u Narodnoj skupštini, pa je nas isključivala, oduzimala nam reč, tada je predstavljala "sunce demokratije". Ona nije promenila svoje stavove, ali sada kada je uvidela da su njeni saborci potpuno promašili politiku sada je hulja izdajnik, đubre... To je nešto što je nečuveno i zastrašujuće i to je primer na koji način ti ljudi hoće da vode društveni dijalog - rekao je Đukanović
Podršku zakonu najavili su poslanici većine, a za taj zakon, kako su naveli u načelnoj raspravi, neće glasati parlamentarci iz Ujedinjene doline-SDA Sadnžaka i samostalni poslanik Vladan Glišić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Đorđe nemoj da zloupotrebljavaš situaciju da sam ja predsednik tvoje stranke"

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Beograd -- Narodna skupština Srbije danas nastavlja sa radom. Pred poslanicima rasprava o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima...Nova Vlada Srbije trebalo bi da bude formirana u sredu, 28. oktobra, mandatarka Ana Brnabić će poslanicima predstaviti svoj kabinet i ekspoze, nakon čega će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.