NE ŽELIMO SUKOBE I DA IKO GINE Vučević poslao jasnu poruku: Nemojte priželjkivati taj scenario, dobićete reakciju Srbije! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 11:48

"NE ŽELIMO SUKOBE I DA IKO GINE" Vučević poslao jasnu poruku: Nemojte priželjkivati taj scenario, dobićete reakciju Srbije! (FOTO)

Vučević je naglasio da je danas država Srbija daleko odlučnija, snažnija i organizovanija.

Miloš Vučević, ministar odbrane, izjavio je da će danas Vlada Srbije usvojiti pet zaključaka koji su dogovoreni sa predstavnicima Srba sa KIM, a na predlog predsednika države.

Prva tačka je da međunarodna zajednica prekine jednostrano kršenje sporazuma od strane Prištine a vezano za registarske tablice. U suprotnom, Srbija će preduzeti adekavatne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na postupanje Prištine. Broj dva: da se odmah nakon deset godina sa principima iz Brisela formira ZSO; broj tri: da se povuku specijalne policijske jedinice koje pucaju i terorišu Srbe. Pod četiri: nema izbora bez Srba i pod pet, ekonomski paket podršake od 40 miliona evra za Srbe sa KIM - još jednom je ministar Vučević taksativno nabrojao pet tačaka koje će Vlada usvojiti na današnjoj sednici.

On je naglasio da je danas država Srbija daleko odlučnija, snažnija i organizovanija. I poruka predsednika Srbije da neće biti "kreni-stani" upravo onima koji probaju da sprovedu akcije poput Bljeska i Oluje ili pogroma.

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

- Mi želim mir i razgovore, ne želimo sukobe i da iko gine, ali znajte nećemo sedeti sa strane i grickaci semenke i čekati da proterate Srbe na traktorima. Taj scenario nemojte da priželjkujete pošto ćete da izazovete reakciju Srbije. To je poruka svima i nemojte da proveravate, a molimo vas i preklinjemo da se traže politički dogovori - jasan je ministar Vučević, dodajući da ne žele da iko strada, a pre svega, kako je rekao, naš narod i naša deca.

On je govoreći o prikazu Vojske Srbije i vežbe Granit 2023 pozvao sve građane da 22. aprila dođu na Vojni aerodrom u Batajnici.

Preko 5000 vojnika će učestvovati, gotovo 2400 komada vojne opreme će biti izloženo, ratano vazduhoplovstvo imaće svoj program, biće defile specijalnih jedinica…

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.