NE UZIMAMO ANALNE BRISEVE AMERIČKIM DIPLOMATAMA Kina odgovorila na optužbe Amerikanaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 12:15

"NE UZIMAMO ANALNE BRISEVE AMERIČKIM DIPLOMATAMA" Kina odgovorila na optužbe Amerikanaca

Oglasilo se kinesko Ministarstvo spoljnih poslova

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je danas da su američkim diplomatama u toj zemlji uzimani analni brisevi na Kovid-19 nakon medijskih izveštaja da su se neke američke diplomate žalile na ovakav postupak, prenosi Rojters.

- Koliko mi je poznato nikada nije zahtevano od američkog diplomatskog osoblja stacioniranog u Kini uzorkovanje analnog brisa za test na Kovid 19 - saopštio je danas na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za štampu portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Zao Lijian, navodi agencija.

Rojters prenosi da je američka medijska onlajn platforma Vajs (Vice) u sredu citirala zvaničnika Stejt departmenta da je ovakav test uzet greškom i da je Kina rekla da će prestati da koristi briseve za testiranje američkih diplomata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vašington optužuje: Kina je naše diplomate silom podvrgavala ANALNIM TESTOVIMA na kovid

Izvor: Blic, 25.Feb.2021

Kina je danas negirala da je američke diplomate podvrgavala analnim testovima na kovid 19 nakon što je Vašington objavio da su neki članovi američkog osoblja morali da prođu kroz tu proceduru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.