NE TREBAJU NAM OBJAŠNJENJA, VEĆ VAKCINE Orban odlučan: Nema ukidanja mera do daljeg!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 10:47

"NE TREBAJU NAM OBJAŠNJENJA, VEĆ VAKCINE" Orban odlučan: Nema ukidanja mera do daljeg!

Mađarska neće popuštati mere dok ne dođe do masovne vakcinacije.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da ta zemlja ne može da ukine mere uvedene radi sprečavanja korona virusa sve dok se ne izvrši masovna vakcinacija ljudi.

On je za mađarski državni radio kazao da najbolji pristup jeste da se odobri upotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekoliko različitih vakcina protiv korona virusa, kako bi se podstakla brža proizvodnja i isporuka vakcina, prenosi Rojters.

- Ne trebaju nam objašnjenja, već vakcine - rekao je Orban i dodao da se nada da će mađarski šef diplomatije Peter Sijarto, koji se danas nalazi u Moskvi radi pregovora o vakcinama, obezbediti sporazum o kupovini ruske Sputnjik V vakcine.

Prema njegovim rečima, kada zdravstveni radnici, starije osobe i oni koji rade u "prvim redovima" dobiju vakcinu, razgovori o ublažavanju mera mogu da počnu.

Inače, mađarska agencija za lekove odobrila je upotrebu britanske AstraZeneka i ruske Sputnjik V vakcine.

Mađarska je tako postala prva zemlja EU koja je odobrila rusku vakcinu, za koju evropski regulator još nije dao zeleno svetlo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Orban poručio proizvođačima: Ne trebaju nam objašnjenja, VEĆ VAKCINE

Izvor: Blic, 22.Jan.2021

Mađarska ne može da ukine postojeća ograničenja uvedena zbog virusa korona sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija stanovništva, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.