NE TREBA DA BRINE ZA UPOZORENJA KINE Bela kuća podržala posetu Pelosi Tajvanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 19:14

"NE TREBA DA BRINE ZA UPOZORENJA KINE" Bela kuća podržala posetu Pelosi Tajvanu

Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost predsednika Džoa Bajdena, rekao je da Bela kuća odobrava posetu predsednice američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi Tajvanu.

- Ovo je važno putovanje, a mi ćemo učiniti sve da je podržimo - rekao je Kirbi, prenosi CNN.

Istovremeno, zvaničnik je napomenuo da je Vašington spreman da osigura bezbednost Pelosijeve. Prema Kirbijevim rečima, Pelosi ne treba da brine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o upozorenjima kineske vojske na njen dolazak na Tajvan.

Ranije je izvor CNN-a među tajvanskim vlastima rekao da očekuju posetu Pelosi.

Prema rečima Kirbija, Pelosi namerava da prenoći na ostrvu.

BONUS VIDEO: Lansiranje ruskih raketa na ukrajinske vojne ciljeve u luci Odesa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"To je njena odluka, tražimo od Kine..."

Izvor: B92, 01.Avg.2022

Potencijalna poseta predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu biti u potpunosti njena odluka...To je izjavio danas američki državni sekretar Entoni Blinken, ali je pozvao Kinu da ne eskalira tenzije u slučaju posete..."Ukoliko predsedica (Nensi Pelosi) ipak odluči...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.