NE TRAŽIM SUKOB, ALI ĆEMO ODGOVORITI AKO TREBA Koji to autokratski vođa posebno brine Bajdena?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 19:10

"NE TRAŽIM SUKOB, ALI ĆEMO ODGOVORITI AKO TREBA" Koji to "autokratski" vođa posebno brine Bajdena?

"Tamo gde sarađujemo, sarađivaćemo", rekao je Bajden

Zapadne demokratije su u trci u kojoj se takmiče sa autokratskim vladama, izjavio je danas američki predsednik Džo Bajden.

- Mi se nadmećemo, ne sa Kinom per se, već sa autokratama, autokratskim vladama širom sveta, budući da se demokratije mogu takmičiti sa njima u naglo promenljivom 21. veku - rekao je Bajden na konferenciji za novinare posle samita lidera Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Britaniji, preneo je Rojters.

- Kao što sam i rekao (predsedniku Kine) Si Ðinpingu, ne tražim sukob. Tamo gde sarađujemo, sarađivaćemo; tamo gde se ne slažemo, to ću iskreno da kažem i odgovorićemo na nedosledne akcije - istakao je Bajden.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.