NE SVIĐA MI SE KAKO IZGLEDAM Dečak ubica tražio od lekara da zovu NJEGA, svi ostali u šoku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 09:27

"NE SVIĐA MI SE KAKO IZGLEDAM" Dečak ubica tražio od lekara da zovu NJEGA, svi ostali u šoku

Dečak-ubica je ponovo iznenadio zaposlene u zdravstvenoj ustanovi u koju je smešten i to samo jednom rečenicom.

Dečak-ubica, koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, smešten je na posmatranje i psihijatrijsko lečenje u jednu zdravstvenu ustanovu. Kako se saznaje, dečak je od momenta primanja u ustanovu promenio više puta način ponašanja, ali ono što je tražio juče lekare je ostavio u šoku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Naime, on je tražio da zovu nekog da ga ošiša.

- Samo im se odjednom obratio i izgovorio: "Zovite nekog da me ošiša! Ne sviđa mi se kako izgledam". Svi su se šokirali - kaže dobro obavešten izvor za portal Republika.rs.

Dečak je u ustanovi pokazivao prvo ravnosušnost i to raspoloženje je trajalo više od mesec dana. Nije pokazivao znake kajanja, a uglavnom je pitao kada će mu biti omogućeno da koristi kompjuter i da igra igrice.

Ipak, pre nekoliko dana je promenio raspoloženje i postao daleko nervozniji. Sve učestalije pitanja je postavljao a to je kada će biti pušten da izađe na slobodu - što inače nije u planu.

- Dečak ubica sebe posmatra kao normalnu osobu i o sebi govori na taj način. Istovremeno i dalje ne pokazuje kajanje zbog svirepog masovnog ubistva, ili bilo kakvu emociju prema ubijenim drugarima ili svojoj porodici, koju je takođe doveo u jezivu situaciju, posebno mlađu sestricu, ni krivu ni dužnu - kaže izvor.

Sagovornik je tada objasnio da dečak ubica iskazuje niz promena u ponašanju.

- Burno reaguje na male, gotovo beznačajne povode, ili čak i bez povoda. Iskazuje nervozu i rečima i pokretima, sve češće zapitkuje i zahteva. Ali uvek se sve vrti oko njega i sva pitanja koja postavlja vezana su isključivo za njega i njegov komfor. Ljudi iz spoljnog sveta ga ne zanimaju! Njegova nervoza nije povezana sa bilo kakvim kajanjem zbog masovnog ubistva. Njega zanima samo on sam - kaže izvor.

Dečak izgovara termine, koje čak ne poznaju ni pojedini odrasli ljudi, a kamoli deca.

- Tokom razgovora sa stručnjacima, on izgovara reči koje su čudne za jednog dečaka. Recimo, on ne kaže hapšenje, već lišavanje slobode, a umesto ubiti kaže "eliminisati žrtvu". Kada govori o oružju, on upotrebljava reči kalibar, zna gotovo sve marke pištolja i pušaka i kog su kalibra, koja municija ide za koje vatreno oružje - objašnjavaju izvor upoznati sa slučajem i dodaju:

- Takođe, on kaže da se "razoružao", a ne "spustio sam pištolj" ili "ostavio sam pištolj", što bi bilo primereno detetu ili čak čoveku koji nije u struci. Umesto da kaže "pucao sam", on kaže "otvorio sam vatru". To je prilično atipično za dete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.