NE SMIRUJE SE U KARABAHU: Dok pljušte optužbe između zaraćenih strana, za to vreme dešava se nešto najjezivije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 11:19

NE SMIRUJE SE U KARABAHU: Dok pljušte optužbe između zaraćenih strana, za to vreme dešava se nešto najjezivije!

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra, a u Azerbejdžanu i Jermeniji je uvedena mobilizacija ljudi

U okolini glavnog grada nepriznate republike Nagorno-Karabah odjeknule su četiri eksplozije, preneto je u saopštenju.

Za sada se ne zna koje mete su pogođenje. Nije uključena sirena za vadušnu opasnost.

Podsetimo, na planini u blizini glavnog grada Nagorno-Karabaha, Stepanakerta, i u nedelju se čula snažna eksplozija, a kasnije su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u predgrađu grada čule još dve eksplozije.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana koji su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih. Međutim, istog dana strane su počele da se međusobno optužuju za kršenje primirja.

Drugi pokušaj organizovanja humanitarnog prekida vatre pokušan je u noći između 17. i 18. oktobra, ali već nekoliko sati nakon što je primirje stupilo na snagu, Jermenija i Azerbejdžan izjavili su da ga druga strana nije ispoštovala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO JERMENIJE: Uništen konvoj azerbejdžanske vojske (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020

Na snimku se vidi nekoliko snažnih eksplozija...Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je snimak uništavanja konvoja Oružanih snaga Azerbejdžana...Prema navodima jermenske strane, uništena su uporišta i konvoj neprijatelja...Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.