NE SMEMO DA ZABORAVIMO DA SMO NEGDE I MI POGREŠILI KADA SMO DOZVOLILI OLUJU Šapić poslao snažnu poruku: Da se nikad više ne ponovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 13:35

NE SMEMO DA ZABORAVIMO DA SMO NEGDE I MI POGREŠILI KADA SMO DOZVOLILI "OLUJU" Šapić poslao snažnu poruku: Da se nikad više ne ponovi

U Crkvi Svetog Marka u Beogradu danas je održan parastos stradalima u hrvatskoj akciji "Oluja". Pored velikog broja građana, prisustvovao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je nakon završetka položio venac na Spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratovima 1991- 2000. godine na prostoru bivše Jugoslavije.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ocenio je danas da je hrvatska vojno-policijska akcija "Oluja", tokom koje je ubijeno i nestalo više od 1.700 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srba, a proterano više od 250.000, najveći zločin etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata i dodao da je važno da se neguje kultura sećanja na srpske žrtve.

Šapić je, nakon parastosa stradalima u hrvatskoj akciji "Oluja", koji je održan u crkvi Svetog Marka u Beogradu, naveo da je važno da pamtimo ono što se dogodilo u istoriji, ali i da ne smemo da dozvolimo da se slični zločini ponove.

On je nakon polaganja venca na Spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratovima 1991- 2000. godine na prostoru bivše Jugoslavije rekao da ne smemo da zaboravimo činjenicu da smo negde i mi pogrešili kada smo dozvolili da nam se to desi.

- Važno je da srpski narod više nikada ne dozvoli, bez obzira gde se nalazi, da niko nad njim izrši ovakav zločin i etničko čišćenje. Ko god da sutra bude na odgovornim mestima i na čelu države u ovoj zemlji mora da bude svestan da Srbija jeste matica srpskog naroda, da moramo da vodimo računa o svim Srbima gde god da se nalaze i da više nikada ne dozvolimo da nam se desi takav zločin i etničko čišćenje - rekao je Šapić.

Akcija "Oluja" je najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja koje se dogodilo u ratovima na prostorima bivše SFRJ.

Akcija je počela 4. avgusta 1995. godine, ofanzivom hrvatske vojske i policije i jedinica Hrvatskog veća odbrane na području tadašnje Republike Srpske Krajine, odnosno Banije, Korduna, Like i severne Dalmacije, uprkos tome što se ta oblast nalazila pod zaštitom Ujedinjenih nacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šapić na parastosu u Crkvi Svetog Marka: "'Oluja' najveći zločin etničkog čišćenja Srba nakon Drugog svetskog rata"

Izvor: Blic, 04.Avg.2023

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, prisustvovao je parastosu u Crkvi Svetog Marka povodom godišnjice stradanja i progona Srba u Hrvatskoj tokom "Oluje". U Tašmajdanskom parku gradonačelnik je potom odao poštu stradalima položivši venac na Spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratovima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.