NE PROVOCIRAJTE Kina uputila oštro upozorenje - oglasili se nakon najnovijih dešavanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 16:33

"NE PROVOCIRAJTE" Kina uputila oštro upozorenje - oglasili se nakon najnovijih dešavanja

Mao Ning pozvala je da se "ne raspiruju tenzije, ne izazivaju sukobi i da se ne upućuju pretnje".

Kina je danas upozorila Južnu Koreju i Sjedinjene Američke Države (SAD) da "ne provociraju konfrontaciju" sa Severnom Korejom."

- Sve strane treba da se suoče sa suštinom problema (Korejskog) poluostrva i imaju konstruktivnu ulogu u promovisanju mirnog rešenja problema - rekla je portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pozvala da se "ne raspiruju tenzije, ne izazivaju sukobi i da se ne upućuju pretnje".

Američki predsednik Džozef Bajden je na sastanku u Vašingtonu sa južnokorejskim kolegom Jun Suk Jeolom upozorio da bi nuklearni napad Severne Koreje na SAD ili na američke saveznike i partnere značio kraj severnokorejskog režima.

Predsednici SAD i Južne Koreje postigli su sporazum koji obuhvata planove da američke nuklearne podmornice budu usidrene kod Korejskog poluostrva prvi put posle više od 40 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.