NE PREDUZIMAJTE NEPOTREBNE RIZIKE! RHMZ izdao upozorenje za naredna dva dana, OVI delovi Srbije će biti na najjačem udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2023, 11:21

"NE PREDUZIMAJTE NEPOTREBNE RIZIKE!" RHMZ izdao upozorenje za naredna dva dana, OVI delovi Srbije će biti na najjačem udaru

Za danas je upaljen žuti meteoalarm za kišu i grmljavinu

Žuti meteoalarm koji upozorava na pojavu kiše i grmljavine upaljen je za tri dela Srbije - Jugoistočnu, Jugozapadnu i Kosovo i Metohiju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Ranije je RHMZ najavio da se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, da će se najniža temperatura kretati od 13 do 19, a najviša od 25 do 29 stepeni.

Prema vremenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prognozi, na severu i u Negotinskoj Krajini će biti suvo, dok se u ostalim krajevima očekuje ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

u delovima Jugozapadne Srbije, dok se samo na grmljavinu odnosi na jugoistočni deo zemlje i Kosovo i Metohiju.

U subotu su za te delove takođe upaljeni žuti meteoalarmi, ali i za Istočnu Srbiju. Upozorenja se za prvi dan vikenda odnose na grmljavinu.

To upozorenje se odnosi na to da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ-a.

U narednih sedam dana će biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima.

Do ponedeljka se očekuje da kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom bude retka pojava, dok se u utorak posle podne i u sredu, uz manji pad temperature, očekuju na širem području.

U drugoj polovini sledeće sedmice će biti uglavnom suvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVO RHMZ UPOZORENJE! Skoro svi delovi Srbije na udaru U NAREDNA DVA SATA, samo ovaj kraj zemlje biće pošteđen

Izvor: Blic, 16.Sep.2023, 07:58

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najavu za mestimičnu kišu i pljuskove za određene delove Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.