NE PLAŠIM SE UKRAJINSKIH HULIGANA Milanović ponovo provocira - Kremlj šalje upozorenja hrvatskom predsedniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2022, 21:17

"NE PLAŠIM SE UKRAJINSKIH HULIGANA" Milanović ponovo provocira - Kremlj šalje upozorenja hrvatskom predsedniku

Tvrdio je da posle isteka predsedničkog mandata za njega nema drugih funkcija.

Predsednik Zoran Milanović je zbog izjava o Ukrajini završio na ekstremističkoj stranici "Mirotvorac", a Kremlj je saopštio da bi njegova bezbednost mogla biti ugrožena.

- Ne plašim se ukrajinskih huligana niti bilo čega što bi moglo da se desi Hrvatskoj. Hrvatska je sigurna, borili smo se za nju - rekao je za RTL.

- Nema dalje u mojoj karijeri, to je to. Neću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više da radim ovako nešto. Želim da uradim sve u interesu svog naroda, svoje zemlje - rekao je on i objasnio da nikada neće imati uticaj koji sada ima.

- Verujem da činim dobro za svoju zemlju - dodao je on. On se osvrnuo na Zvonimira Frka Petešića, šefa kabineta premijera, i rekao da je počinio krivično delo.

- Plenković štiti i stavlja u senku u zaštitu kategorički ljude koji su jednostavno korumpirani. Neko ko svesno laže o prijavi prebivališta uživa zaštitu premijera. Mislim na Frka Petešića - rekao je Milanović.

- Čovek je varao, svesno. Nema veze sa Dugim otokom osim što mu je baba otuda. Namerno je promenio prebivalište nakon boravka u Zagrebu - dodao je, ističući da je reč o krivičnom delu. On je naveo da, uprkos svemu što se desilo Ivi Sanaderu, nikada nismo imali korumpiraniju vlast.

S obzirom da se zalaže za transparentnost, zamoljen je da prokomentariše to što ministar Mario Banožić od njega traži da skine oznake tajnosti sa svojih putovanja.

- Ja sam vrhovni komandant HV-a, ja sam štićena osoba. Gde me voze nije informacija koju javnost treba da zna. Banožić je Plenkovićev trkač, mene su ljudi izabrali - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.