NE PLAŠIM SE SMRTI Papa Franja otkrio kada mu je bilo najteže, diktatura je bila jeziva, jedna knjiga ga je spasila

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 15:22

"NE PLAŠIM SE SMRTI" Papa Franja otkrio kada mu je bilo najteže, diktatura je bila jeziva, jedna knjiga ga je spasila

U intervjuu za argentinski list je otkrio mnogo toga

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je da se oseća odlično i da se ne plaši smrti. Veruje da će njegov kraj biti u Rimu, bilo kao vladajući ili papa emeritus.

Papa je intervjuu za argentinski list "La Nacion" rekao je da se oseća odlično i da nikada posle operacije desnog plućniog krila, kada je imao 21 godinu, nije imao bilo kakve probleme.

Potvrdio je da je u vreme argentinske diktature >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posećivao psihologa, ali da bi se savetovao kako da pomogne vernicima, jer se, kako kaže, i sam kao i mnogi drugi u to vreme plašio.

- Naše nervoze treba prihvatiti, ionako nas celoga žiovta prate - rekao je papa citirajući knjigu "Raduj se što si neurotičan2, američkog autora Biš Luisa, za koju tvrdi da mu je mnogo pomogla u teškim vremenima, prenela je agencija "Agi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.