NE ODUSTAJTE OD SVOJIH SNOVA I CILJEVA: Maja Gojković pružila snažnu podršku ženama

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 10:40

NE ODUSTAJTE OD SVOJIH SNOVA I CILJEVA: Maja Gojković pružila snažnu podršku ženama

Žene će spasiti svet.

Potpredsednica Vlade, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka kulture Maja Gojković saopštila je danas, povodom Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci, da Srbija prepoznaje nezamenljivu ulogu koju žene imaju u unapređenju naučnih saznanja, podsticanju inovacija i pokretanju napretka u našem društvu.

- Ovo je dan koji ne samo da priznaje neverovatan doprinos žena u oblasti nauke, već služi i kao inspiracija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za nove generacije mladih devojaka koje teže da razbiju barijere i predrasude u domenu nauke. Zato je važno da učinimo sve da omogućimo jednake uslove i za žene u nauci, da doprinesemo da budu vidljive i dobiju priznanja koja zaslužuju- poručila je Gojković.

Gojković je ukazala da danas kada obeležavamo ovaj važan dan, ujedno slavimo dostignuća žena širom sveta i odajemo počast izuzetnim doprinosima naših naučniica koje su ostavile neizbrisiv trag u nauci i akademskoj zajednici.

- Važno je da ponovo potvrdimo našu posvećenost kreiranju društva u kome devojčice i žene u Srbiji mogu da ostvare svoje snove u nauci bez predrasuda. Zato je neophodno da negujemo njihove talente i pružimo im resurse i podršku koji su im potrebni da napreduju u nauci- naglasila je Gojković.

Gojković je istakla da će Srbija nastaviti da investira u obrazovne programe, mentorske inicijative i mogućnosti za razvoj karijere koji podstiču radoznalost, neguju talenat i promovišu različitost u nauci, saopštilo je Koordinaciono telo Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost.

- Nauka je univerzalni jezik koji nema granica i ne poznaje pol. Kroz ovaj dan želim da istaknemo važnost podrške i podsticanja devojčica da se upuste u svet nauke i tehnologije. Zato je moja poruka devojkama i mladim ženama da ne odustaju od svojih ciljeva i da ih ne obeshrabre stereotipne poruke o postojanju muških i ženskih zanimanja- poručila je Gojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.