NE OČEKUJEM TO OD BEOGRADA! Oglasio se ambasador Palestine u Srbiji i otkrio šta će se destiti ako povučemo OVAJ POTEZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 16:32

"NE OČEKUJEM TO OD BEOGRADA!" Oglasio se ambasador Palestine u Srbiji i otkrio šta će se destiti ako povučemo OVAJ POTEZ

Da li će se premestiti ambasada Srbije u Jerusalim?

Palestinski ambasador u Srbiji Mohamed Nabhan rekao je da se Izrael ponaša kao "razmaženo dete koje nema ko da ga zaustavi" i da je srž problema u tome da se ne dozvoljava osnivanje palestinske države, iako je to, kako je rekao, ranije dogovoreno i potpisani su sporazumi.

Komentarišući premeštanje ambasade Srbije u Jerusalim, Nabhan "kaže da očekuje da Beograd to ne uradi, jer je, kako je rekao, Jerusalim okupirani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grad".

- Razgovarao sam sa svima u Srbiji, sa svima onima koji imaju moć odlučivanja, mi smo protiv premeštanja ambasade u Jerusalim, jer je to okupirani grad. Postoji rezolucija SB UN 478, po kojoj je zabranjeno svim državama da naprave bilo šta u Jerusalimu. To nije dopustivo s naše strane - naglasio je Nabhan.

Palestinski ambasador u Beogradu naglašava da Srbija i Palestina gaje prijateljske odnose, kroz poštovanje Rezolucije 1244 i izrazio nadu da Srbija neće premestiti ambasadu u Jerusalim.

- Mi sa Srbijom imamo prijateljske odnose, nadamo se da to neće uraditi. Podržavamo stav Srbije i Rezoluciju 1244 o Kosovu i očekujemo od Srbije isto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.