NE OBAZIREMO SE NA NJIHOVU PROPAGANDU Izrael uputio jasnu poruku Hamasu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2023, 07:29

"NE OBAZIREMO SE NA NJIHOVU PROPAGANDU" Izrael uputio jasnu poruku Hamasu

Hamas je u petak oslobodio dvoje američkih državljana.

Izraelska Vlada poručila je danas da je tvrdnja Hamasa da je ta grupa želela da oslobodi još dva taoca iz humanitarnih razloga, ali da je Izrael odbio da ih primi, ''propaganda''.

- Nećemo da se obaziremo na lažnu propagandu Hamasa - navedeno je iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, prenosi Rojters.

Prethodno je portparol oružanog krila Hamasa Abu Ubaida rekao da je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grupa nameravala da oslobodi još dva taoca iz "humanitarnih razloga", ali da je Izrael odbio da ih primi.

Abu Ubaida, portparol brigade Iz el-Deen al-Kasam, naveo je u kratkom saopštenju da je u petak obavestio Katar o nameri Hamasa da oslobodi dvoje ljudi.

Hamas je u petak oslobodio dvoje američkih državljana, majku i ćerku "iz humanitarnih razloga".

Abu Ubaida je rekao da je oslobađanje bilo odgovor na katarske napore u posredovanju.

Hamas je od 7. oktobra, tokom napada na Izrael zarobio oko 210 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.