NE MRDAJ ILI ĆU TI SASUTI METAK U GLAVU Pogledajte trenutak ubistva Naela - zbog ovog gori čitava Francuska (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 18:13

"NE MRDAJ ILI ĆU TI SASUTI METAK U GLAVU" Pogledajte trenutak ubistva Naela - zbog ovog gori čitava Francuska (VIDEO)

Putnik koji je bio sa Nahelom u automobilu u vreme pucnjave podelio je video sa svojim komentarima.

Mladić u automobilu sa Naelom Merzukom - čija je smrt izazvala proteste i nerede usred dugotrajnih pritužbi na policijsko nasilje i rasizam - objavio je video na društvenim mrežama u kojem kaže da je policajac rekao 17-godišnjaku - Sasuću ti metak u glavu - nekoliko trenutaka pre nego što je ubijen.

Jutros u Nanteru, blizu Pariza, počela je sahrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Naela, tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla.

Francuska se sada sprema za mogući peti dan nereda nakon što je vlada sinoć rasporedila 45.000 policajaca i nekoliko oklopnih vozila da se uhvati u koštac sa najgorom krizom rukovodstva predsednika Emanuela Makrona od protesta Žutih prsluka.

Naelova smrt, zabeležena na videu, probudila je dugogodišnje pritužbe siromašnih i rasno mešovitih zajednica na policijsko nasilje i rasizam.

Makron je negirao da postoji sistemski rasizam unutar francuskih službi za sprovođenje zakona.

Putnik koji je bio sa Nahelom u automobilu u vreme pucnjave podelio je video sa svojim komentarima i rekao da se javio da podeli svoju priču jer je želeo da "utvrdi istinu".

Mladić je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem kaže da "na društvenim mrežama ima mnogo laži" i da će ispričati "priču od A do Š".

SHOCKED! Friend and passenger of Nahel Nanterre reports shocking act by police!

"The other policeman even says shoot at im". pic.twitter.com/ITIxv7e1Jb

— Mentnews (@Mentnews_) June 29, 2023

Putnik - koji je bio u automobilu sa poljskim tablicama - rekao je da su pozajmili vozilo i otišli da se provozaju po Nanteru, ali - nisu bili pod uticajem alkohola ili droge - 

Rekao je da su bili u autobuskoj traci kada su primetili policiju na motorima i na kraju se zaustavili.

Rekao je da je jedan policajac došao do prozora i rekao Naelu - Ugasi motor ili ću te upucati -

Tvrdio je da je policajac udario Naela drškom svog pištolja, pre nego što je stigao drugi i učinio isto.

Putnik je takođe tvrdio da je prvi policajac prislonio pištolj Naelu na glavu i rekao mu - Ne mrdaj ili ću ti sasuti metak u glavu -

Le témoignage du jeune coté passager dans la voiture de Nahel raconte qu’ils ont fait un refus d’obtempérer dans un premier temps mais qu’ils se sont arrêtés un peu plus loin. Quand les policiers sont arrivés au niveau du véhicule, ils se sont mis a frapper les jeunes qui ont… pic.twitter.com/4HtjmVSBwi

— Kamil Abderrahman (@kamilabderrahmn) June 28, 2023

Tvrdi da je drugi policajac rekao - Upucaj ga - pre nego što ga je prvi ponovo udario kundakom pištolja. Ovo je primoralo Naela da pusti kočnicu.

Drugi policajac, tvrdi putnik, tada je pucao, upozoravajući Naela da skine nogu sa gasa.

Sa 17 godina Nahel je bio premlad da bi imao vozačku dozvolu.

- Video sam ga u bolovima, drhtao je. Bio sam uplašen. Izašao sam iz vozila i pobegao. Mislio sam da bi mogli da me upucaju, pa sam pobegao - rekao je mladić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.