NE MOŽETE DA ŽIVITE BEZ INSTAGRAMA? To je DOBRA vest, a evo i zbog čega

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE MOŽETE DA ŽIVITE BEZ INSTAGRAMA? To je DOBRA vest, a evo i zbog čega

Iako važi mišljenje da se na Instagramu vode lažni životi, istraživanje Univerziteta u Južnoj Kaliforniji pokazalo je drugačije rezultate.

Istraživanje koje je provedeno na uzorku od 2.000 ljudi, pokazalo je kako ljudi više uživaju u događajima koje fotkaju i objavljuju na Instagramu, bilo da se radi o odlasku u muzej ili ukusnoj večeri u restoranu.

Zanimljiva je činjenica i da se istraživanje odnosilo i na negativne događaje, odnosno objavljivanje istih na Instagramu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pa se tako pokazalo da se veći deo ispitanika oseća još gore nakon objavljivanja nekog negativnog ili tužnog sadržaja.

- Koliko je nama poznato, ovo je prvo istraživanje koje se bavi uticajem fotografisanja i objavljivanja sadržaja na Instagramu na ljudsko raspoloženje - rekla je Kristin Diehl, jedan od autora studije koja je objavljena nakon završetka istraživanja.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.