NE DIKTIRAJTE MI KAKO DA ŽIVIM Supruga Gerharda Šredera dobila otkaz zbog proruskog stava svog muža

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 15:33

"NE DIKTIRAJTE MI KAKO DA ŽIVIM" Supruga Gerharda Šredera dobila otkaz zbog proruskog stava svog muža

Šreder je u Nemačkoj kritikovan zbog svog proruskog stava.

Bivši nemački kancelar, Gerhard Šreder, smatra da je njegova politika na mestu šefa vlade prema Rusiji bila ispravna.

- Smatrao sam da su moje političke odlike o Rusiji bile ispravne. Pošto kao i ranije smatram da je to bilo ispravno, onda me to boli. Ovo je moj život i ja ga živim. Drugi ne treba da mi diktiraju kako da živim. Kritikujte ono što sam uradio ili me pustite, nemojte očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se nečega odričem. Previše toga se trenutno odričem - rekao je Šreder.

Tako je u intervjuu naglasio da je politička i ekonomska izolacija Rusije na dugi rok nemoguća, a prosperitet Evropske unije, uključujući Nemačku, uvek će zavisiti od snabdevanja ruskim sirovinama.

Supruga bivšeg kancelara, Seo Jong Kim - Šreder, otpuštena je iz kompanije NRW Global Business nakon što je sa suprugom prisustvovala prijemu koji je 9. maja organizovala ambasada Rusije u Nemačkoj povodom 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.