NE DAJU ŽELVOZ RUMUNIMA

Izvor: Kurir, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE DAJU ŽELVOZ RUMUNIMA

Sindikalno-radnički pokret u smederevskoj fabrici “Želvoz” zahteva da se fabrika ne prodaje firmi “Gampet” jer je trgovala belim robljem

BEOGRAD - Radnici Fabrike železničkih vozila “Želvoz” iz Smedereva odlučili su da pošto-poto spreče prodaju fabrike firmi “Grampet” iz Rumunije! Članovi Sindikalno-radničkog pokreta (SRP), jednog od četiri reprezentativna sindikata u fabrici, potpuno su pre trinaest dana obustavili rad, a već 28 dana protestuju tražeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od Vlade Srbije da zaustavi prodaju fabrike.

- Imamo informacije iz Rumunije da je početni kapital firme “Gampet” nastao iz posla s belim robljem, tačnije mafijaški kontrolisane eksploatacije 1.000 prostitutki širom Španije. Podneli smo krivične prijave protiv Milanka Šarančića, generalnog direktora JP “Železnice Srbije” i Dragomira Čohadžića, bivšeg predsednika UO “Želvoz d.o.o.”, a sada savetnika predsednika UO “Želvoz d.o.o.” za poslove privatizacije - ističe u izjavi za Kurir Slavko Nikolić, predsednik SRP.

Sindikalci ističu da se radi o organizovanom kriminalu koji funkcioniše kroz železničku mafiju.

- Sve je počelo prodajom 20 elektro-lokomotiva kao staro gvožđe “Grampetu”. U pljačku su uključene i određene strukture iz JP “Železnice Srbije”, “Šinvoz” Zrenjanin, “Želvoz” Smederevo. Neko očigledno ima interes da nestane “Želvoz” Smederevo - naglašava Nikolić.

Direktor JP “Železnice Srbije” Milanko Šarančić u izjavi za Kurir ističe da su optužbe SRP neistinite.

- Imamo podršku tri reprezentativna sindikata, koji negiraju navode SRP. Podneli smo krivičnu prijavu protiv čelnika tog sindikata, zbog iznošenja neistina u javnost. Inače, “Želvoz” već dve godine nije pod ingerencijom “Železnica Srbije”, ali je možda naša greška što im dajemo avans za plate. Dajemo im novac za plate, a oni nas tuže - naglašava Šarančić.

Portparol Agencije za privatizaciju Dušan Belanović, u izjavi za Kurir, istakao je da je “Gampet” ispunio sve uslove ove agencije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.