Izvor: Press, 25.Maj.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Nije bilo nikakvog "sajber napada"

Narodna banka Srbije nije pretrpela nikakav "sajber-napad" i njen IKT sistem funkcioniše nesmetano i bez ikakvih poteškoća.
Foto:B92.net
Kako dodaju u NBS, sistem ni u jednom trenutku nije bio ugrožen.
Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji da je NBS bila žrtva "sajber-prevare" u kojoj je oštećena za 175.500 evra, iz centralne banke objašnjavaju da su nadležne organe >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << blagovremeno obavestili o tome da je "određenim aktivnostima došlo do pokušaja da se izvršenjem krivičnih dela nanese materijalna šteta Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca u Topčideru, koji posluje u sklopu NBS, a povodom plaćanja po osnovu faktura inodobavljaču".

"Navedeni slučaj ne treba dovoditi ni u kakvu vezu s nedavnim globalnim sajber napadom koji je pogodio više desetina država i na desetine hiljada računara u javnom sektoru tih država", navodi NBS.

Iz NBS poručuju da u ovom trenutku nisu u stanju da pruže bliže informacije u cilju neometanog vođenja istrage.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.