NAZIRE SE PUT ISTINE? Marjanoviću preti 40 godina robije: Ubica je negde na slobodi, smeje se mojoj muci

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2021, 09:30

NAZIRE SE PUT ISTINE? Marjanoviću preti 40 godina robije: "Ubica je negde na slobodi, smeje se mojoj muci"

Stručnjak Telekoma dao suprtotno mišljenje veštaka o telefonu optuženog u vreme zločina što je trebalo da bude jedan od ključnih dokaza tužilaštva, veštačenje blata na pantalonama poslednji adut protiv Zorana.

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supuge Jelene Marjanović (33) u aprilu 2016. traje već dve godine, a dokazi sa kojima je izašlo tužilaštvo sve su tanji i bleđi kako se ono bliži kraju!

Do sada je u Zoranovu korist svedočila njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << maloletna ćerka, stručnjak Telekoma izneo je na poslednjem ročištu suprotno mišljenje od veštaka tužilaštva o Zoranovom mobinom telefonu u vreme zločina što je trebalo da bude jedan od ključnih dokaza tužilaštva, a na sledećem suđenju treba da se veštači blato sa pantalona Marjanovića jer se u optužnici tvrdi da to blato sa mesta na kom je nađeno telo brutalno ubijene žene.

Pevačica je, podsetimo, svirepo usmrćena udarcem tupim predmetom u glavu na nasipu kod Crvenke u beogradskom naselju Borča, a njenu smrt od početka pratili su brojne kontroverze, misterije, nagađanja, teorije zavere, pa i sasvim bizarni događaji. Do sada nije pronađeno oružje ili oruđe kojim je ona ubijena, nema svedoka zločina, kao ni motiva. Jedini osumnjičeni, pa optuženi za ovaj svirepi zločin je njen suprug Zoran Marjanović. On je bio uhapšen odmah posle zločina i bukvalno na isteku 48 sati policijskog pritvora je pušten, a kasnije je bio u pritvoru 11 meseci. On je od početka istrage i na suđenju negirao krivicu.

Zoran Marjanović je objasnio kroz šta je sve prošao, a posebno u poslednje dve godine, od kada se nalazi na optuženičkoj klupi. Naime, ukoliko se dokaže da je kriv, preti mu kazna do 40 godina zatvora za teško ubistvo supruge Jelene.

- Nazire se put istine! Javnost je prisutna i na suđenju i sve se dokazuje - istina je sve ono što sam od samog početka pričao. Biće kako Gospod bude rekao, nije floskula, govorim ono što osećam i iz srca. Istina pobeći neće - kaže on i dodaje da mu je "molitva pomogla da ostane normalan i zdrav".

- Čekam taj momenat kada će istina da zasija. Kada će da se prikaže. Tim putem se ide i jako mi je drago što se institucije bave ovim slučajem, da se sve do detalja razjasni, ko je gde bio i šta se dogodilo. Svima sam na raspolaganju 24 sata, i sudu i policiji, bilo kome. Život sam posvetio tome da se dođe do istine. Svaki dan mi prolazi kroz glavu - ubica je negde na slobodi, smeje se čitavom ovom haosu i mojoj muci - kaže Marjanović, koga u ovom procesu brani tim od pet advokata.

Istakao je da je to što je bio priveden, zadržavan u policiji, saslušavan, što su forenzičke ekipe danima bile kod njih nakon ubistva, za njega normalna stvar pošto je Jelenin suprug.

- Pomirio sam se s tim da je takva procedura nakon ubistva i da ide u dobrom pravcu. Nadali smo se da ćemo saznati ko je ubio majku mog deteta. Međutim, ne, u to vreme taj neki točak se okrenuo u nekom desetom smeru iz meni nepoznatog razloga i krenulo je drvlje i kamenje na mene i porodicu. To su bile laži, izmišljotine - kaže optuženi.

- Prošlo je pet godina, a bol ne prolazi. Stalno je prisutna i ovo je veliki udarac za porodicu. Šok sam doživeo dan nakon ubistva, kad sam saznao šta se dogodilo. Majka mi je imala moždani udar i potpuno je oduzeta, otac je imao infarkt - dodao je Zoran i rekao da mu je ćerka nasmejana i vedra nakon svega što su preživeli.

Sledeće suđenje zakazano je za 1. novembar. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.