NAVALJNOM NIJE DOVOLJAN SAMO PUTIN: Kontroverzni opozicionar udario na još jednog svetskog lidera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 11:40

NAVALJNOM NIJE DOVOLJAN SAMO PUTIN: Kontroverzni opozicionar udario na još jednog svetskog lidera!

Aleksej Navaljni konstatuje da bi Amerikanci trebali biti protiv upotrebe hemijskog oružja

Ruski opozicioni aktivista Aleksej Navaljni "prozvao" je američkog predsednika Donalda Trampa jer nije podigao svoj glas i osudio navodno namerno njegovo trovanje u Rusiji.

Govoreći u intervjuu za američku TV mrežu CBS, Navaljni je konstatovao da bi svi, a pre svih američki predsednik, morali biti protiv upotrebe hemijskog oružja u 21. veku, preneto je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Organizacija za zabranu upotrebe hemijskog naoružanja potvrdila je da je na osnovu uzoraka krvi i mokraće uzetih od Navaljnog, utvrđeno prisustvo "novičoka", nervnog agensa iz sovjetske ere.

Isti otrov bio je korišćen u napadu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, 2018. godine u Solsberiju, u Velikoj Britaniji.

U intervjuu CBS-u, Navaljni je ponovio svoje optužbe da vrh Kremlja stoji iz pokušaja njegove likvidacije i ocenio da je "novičok" jedan od najsmrtonosnijih otrova koje stvorio čovek.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"PUTIN ŽELI DA PRESTRAŠI DRUGE" Navaljni u intervjuu prozvao i TRAMPA: On bi prvi morao da reaguje na ovo što RADI RUSIJA

Izvor: Blic, 19.Okt.2020

Ruski opozicioni aktivista Aleksej Navaljni "prozvao" je američkog predsednika Donalda Trampa jer nije podigao svoj glas i osudio njegovo namerno trovanje u Rusiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.