NAVALJNI SLAO PISMA IZ ZATVORA: Upozorio svet na ponovnu vladavinu Trampa, evo šta je govorio

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 17:23

NAVALJNI SLAO PISMA IZ ZATVORA: Upozorio svet na ponovnu vladavinu Trampa, evo šta je govorio

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u zatvoru 16. februara

Zatvoren u hladnim betonskim ćelijama i često sam sa svojim knjigama, Aleksej Navaljni tražio je utehu u pismima.

Jednom poznaniku je u julu napisao da niko ne može da razume ruski zatvorski život ako nije bio tamo, dodavši u svom crnom humoru: "Ali nema ni potrebe biti ovde."

- Ako im se sutra kaže da te nahrane kavijarom, nahraniće te kavijarom - napisao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruski opozicioni lider Navaljni poznaniku Iliji Krasilščiku u avgustu i dodao: "Ako im se kaže da te zadave u ćeliji, zadaviće te."

Mnogi detalji o njegovim poslednjim mesecima, kao i okolnosti njegove smrti, koju su ruske vlasti objavile u petak, ostaju nepoznati. Nije sasvim jasno čak ni gde se nalazi njegovo telo.

Najveći deo vremena Navaljni je bio u samici, a uhtehu je nalazio u knjigama. Hvalio se da je pročitao 44 knjige na engleskom u godinu dana.

Ali, pratio je i aktuelna dešavanja.

Prijatelju i ruskom fotografu Jevgeniju Feldmanu rekao je da izborni program bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa izgleda stvarno zastrašujuće.

- Tramp će postati predsednik ako zdravlje predsednika Bajdena bude ugroženo - napisao je Navaljni iz svoje zatvorske ćelije i upitao: "Zar ova očigledna stvar ne zabrinjava demokrate?".

Nasleđe Alekseja Navaljnog nastaviće da živi, kažu prijatelji i saradnici, delom i kroz njegova dela u zatvoru.

Srbija Danas/B92

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.